Dienst online

Vandaag is er een advies vanuit de gezamenlijke kerken gekomen naar aanleiding van de aangekondigde lockdown. Het advies is ook strengere regels voor kerkbezoek in acht te nemen. Wij nemen dat advies 1 op 1 over. 

Dat houdt in dat we jullie vragen morgen 20 december de dienst thuis online te volgen. 

Wil je een link naar de livestream ontvangen? Meld je dan hiervoor aan via de pagina Kerkdiensten.

We mogen weer zingen!

Vanaf aanstaande zaterdag vervallen er een aantal beperkingen. Dit betekent ook voor New Life dat we binnen geen mondkapje meer hoeven dragen en nog veel belangrijker: we kunnen weer zingen! We moeten ons nog wel aan de anderhalve meter blijven houden en de andere basisregels.

De 1,5 meter betekent dat het aantal plaatsen nog wat beperkt is. Als je zeker wilt weten dat er voldoende plek is, raden we je aan je even aan te melden als je komt. Dat kan via de pagina Kerkdiensten. Van harte welkom!

YouR weekend 2021

Van 9 t/m 11 juli 2021 gaan de jongeren van New Life een weekend naar Zeeland. Na ruim een jaar online contact vinden we het onzettend gaaf om weer van dichtbij met elkaar op te trekken. Het thema is ‘Volg’, aanmelden kan via de New Life app.

Een volle zaal en een lied

In overeenkomst met de afspraken van de overheid en het CIO is het vanaf 6 juni mogelijk om de diensten met een ‘volle zaal’ te houden, voor ons gebouw betekent dat met 1,5 m afstand ongeveer 45 personen. Ook kunnen we een lied op beperkt volume met de hele gemeente zingen. Je bent van harte welkom om de dienst te bezoeken of de livestream te bekijken, meld je wel even aan via de pagina Kerkdiensten.

Kerkdienst terug naar 30 bezoekers

In lijn met de versoepelingen en het overheidsbeleid zullen we vanaf zondag 16 mei 2021 weer 30 mensen uitnodigen om de diensten bij te wonen (exclusief medewerkers). We zijn heel blij dat deze stap weer mogelijk is! Als je een dienst wilt bijwonen kunt je je aanmelden via de pagina Kerkdiensten op deze site.

In het gebouw gelden de regels waar iedereen nu wel aan gewend is; 1,5 meter afstand houden, handen wassen/ontsmetten, niet komen als je klachten hebt. En we vragen iedereen een mondkapje te dragen als je van je plek bent. Samenzang is helaas nog niet mogelijk. In de zaal hangt een A4-tje waarin alle regels overzichtelijk staan.

Band speelt weer in de diensten

Afgelopen weken werd er vanwege de lockdown niet live gezongen bij de livestreams, maar mede dankzij het opnieuw indelen van de zaal kunnen zangers kunnen meer afstand houden tot elkaar en de techniek. Vanaf zondag is de band weer aanwezig!

De diensten zijn uitsluitend te volgen via de livestream. Wil je meekijken? Meld je aan via de knop op de pagina Kerkdiensten.

Livestream tijdelijk met opgenomen liederen

In verband met corona blijven we steeds de berichten en de adviezen van de overheid volgen. Mede in verband met de Engelse variant van het virus is het advies om niet meer in een groep van 2 of meer personen te zingen. Dat betekent dat het erg lastig wordt voor het muziekteam om in New Life voor de livestream liederen ten gehore te brengen.

We hebben daarom besloten om met ingang van 24 januari 2021 tijdelijk te stoppen met de ‘live-muziek’ op zondag. We vinden het natuurlijk heel jammer en geeft ons en jullie misschien ook het gevoel dat het steeds minder wordt. Aan de andere kant zijn we ervan overtuigd dat het tijdelijke maatregelen zijn en dat het goed beschouwd maar kleine offers zijn die we nu moeten brengen.

We prijzen ons nog steeds gelukkig met de mogelijkheden van de livestream. De diensten blijven gewoon via de livestream te volgen waarbij we liederen laten horen die eerder zijn opgenomen in New Life. Ook zal er soms misschien een andere opname te horen zijn.

Voor zover mogelijk komt de spreker nog wel naar New Life. 

Wil je de New Lifestream bekijken? Meld je dan aan via de pagina Kerkdiensten.

Jongerendienst ‘Wat is waarheid?’

Op 10 januari 2021 is er een jongerendienst met als thema ‘Wat is waarheid?’ Spreker is Hans Bezemer.

We leven in een tijd waar iedereen er zijn eigen waarheid op nahoudt. Je kan in deze tijd geloven wat je wilt, zolang je maar niet beweert dat het de waarheid is. Qua religie kan je alles beoefenen, zolang je Jezus maar niet in de mix brengt. Waar staat de boodschap van Jezus in deze cultuur? Dit is relevant voor iemand die Jezus niet kent, maar ook voor mensen die Jezus wel kennen. Want wie kan overtuigend antwoord geven op de vraag: hoe uniek is de boodschap van Jezus?

De dienst begint om 10 uur en is vanwege de lockdown alleen online te volgen. Wil je kijken? Meld je dan hier aan voor de livestream.

New Life 010 presenteert nieuw logo en nieuwe website

Vanaf 2021 heeft New Life 010 een nieuw logo en en nieuwe website.

Het logo bestaat uit een oranje blaadje, dat staat voor ‘nieuw leven’, met daarnaast in donkerblauw de naam new life 010. We hopen dat met deze frisse nieuwe look New Life meer herkenbaar wordt voor mensen in de buurt en in Rotterdam, en ook dat het bijdraagt aan onze onderlinge verbondenheid.

We hebben weer een site die goed werkt, en ook nieuwe mogelijkheden biedt, zoals het aanmelden voor een dienst of een livestream. Ook kunnen huurders via de site een ruimte reserveren. Leden kunnen inloggen op een interne website, gebouwd door Churchbook, met onder meer adresgegevens en informatie over kringen en teams. De interne site is ook te bezoeken via een speciale New Life 010 app voor Android en iOS.

Diensten via livestream

Deze week zijn de corona-maatregelen verscherpt om besmetting met het virus terug te dringen. Hoewel de regels voor kerken niet veranderd zijn, vinden we het niet gepast om in de huidige situatie 30 bezoekers per dienst te ontvangen.

Daarom hebben we helaas besloten om de komende weken, zo lang de lock-down duurt, weer terug te gaan naar de situatie waarin we alleen een livestream verzorgen op zondag. Ook de bidstond in New Life vervalt. We gaan weer bidden via videobellen.

We doen dit met pijn in het hart en met een diep verlangen elkaar weer ongedwongen en onder de leiding van de Heer te ontmoeten en Hem groot te maken. Tegelijkertijd zijn we enorm dankbaar dat we mogen weten dat God erbij is en dat het ‘ongemak’ van dit moment niets voorstelt in het licht van de eeuwige genade die we hebben ontvangen door onze Here Jezus. We denken aan iedereen binnen en buiten New LIfe die geraakt wordt door corona en degenen die ernstig ziek zijn.