Vernieuwing website New Life

Het webteam van New Life is hard bezig met een complete vernieuwing van de website. Internet wordt een steeds belangrijker medium, zowel voor externe als interne communicatie, en we blijven daarom graag bij de tijd.

Er zijn meerdere aanleidingen voor de vernieuwing:
 1. Beheer van de site
  Als huidige webmasters zijn we beperkt in onze tijd en daarom willen we graag meer mensen inschakelen bij het beheer van de website. Om dit mogelijk te maken stappen we over naar een beheersysteem waarmee online wijzigingen kunnen worden doorgevoerd en waarvoor weinig technische kennis nodig is (Voor de liefhebbers: WordPress).
 2. Veranderingen in internetgebruik
  We zien een verschuiving van statische websites en e-mail naar interactieve sites en sociale media (Facebook, Twitter e.d.) en mobiel internet. Hier liggen geweldige kansen om ons leven en ons geloof te delen met anderen, en we willen iedereen binnen New Life helpen om deze kansen te benutten. De externe website blijft de huidige informatie bevatten, maar de nadruk komt te liggen op actuele blog-achtige nieuwsberichten die je heel makkelijk kunt delen via o.a. mail, Facebook, Twitter en RSS (Sorry voor de vaktermen…)
 3. Beter beheer van interne informatie
  De interne site bevat veel zelf ontwikkelde tools voor het beheren en weergeven van informatie (roosters, activiteitenlijst, adreslijst, verjaardaglijst e.d.). Omdat een aantal van deze tools niet meer werkt na het vernieuwen van de site, gaan we de komende tijd op zoek naar een standaardsysteem (of enkele systemen) voor roosters en ledenadministratie. We gaan dit eerst kleinschalig uittesten voordat we het gemeentebreed invoeren.
 4. Vormgeving
  De huidige vormgeving gaat al weer een poos mee en die passen we ook aan. De pagina’s worden breder (de beeldschermen zijn tenslotte ook breder geworden) waardoor we op elke pagina een extra kolom kunnen toevoegen met actuele informatie (zoals tweets, nieuwberichten, agenda komende week). De vormgeving wordt ook getest op mobiele telefoons.
Testsite
De ontwikkeling van de externe site is nu al te volgen op het adres: www.newlife010.nl. Neem er eens een kijkje en laat ons weten wat je er van vindt.
Vacatures
We zijn op zoek naar mensen die mee willen helpen bij het beheer van de site:
 • 1 of 2 redacteuren: mensen met enige journalistieke vaardigheden die af en toe korte, inhoudelijke stukjes willen schrijven. Voor de website, maar ook voor Twitter of Facebook. Je hoeft hiervoor geen techneut te zijn.
 • 1 webmaster: iemand die ons helpt met de technische kant van de site. Ervaring is niet nodig, wel interesse in de webdesign, techniek en/of communicatie.
 • 1 tester: iemand die wil meezoeken naar een goed rooster- en ledenadministratiesysteem (dit is een tijdelijke job)
Interesse? Laat het weten, we geven je graag meer informatie.
Planning
Omdat we dit in onze vrije tijd doen, doen we geen enkele belofte over de planning. We vragen alleen jullie begrip dat we weinig doen aan de huidige site, zodat we ons kunnen concentreren op deze klus.
Hans en Jorris