Lied van de maand November: Zie Onze God (Opw 827)

Na het prachtige ‘Jezus Overwinnaar’ dat we de afgelopen maand voor de diensten hebben gezongen, introduceren we voor de maand november weer een nieuw lied.Deze keer is dat Opwekking 827 ‘Zie Onze God’ .
Een prachtige vertaling van een Engels lied dat ons herinnert aan de grote daden die onze Heer Jezus en God de Vader hebben gedaan. En dat ons erbij bepaalt dat Hij alle dingen weet en de Waarheid is.En het herinnert ons ook aan zijn Zoon die kwam stierf en weer is opgestaan! God de Vader en God de Zoon verdienen daarom al onze lof en eer!

Voor dit lied hebben we gekozen om het in een iets snellere en compactere versie te zingen, dan waarin het in bundel Opwekking is genoteerd.
Het lied kan namelijk wat aan de lange, trage kant overkomen, terwijl de tekst zich juist uitermate goed leent voor een vlotte en krachtige manier van zingen.Daarom hebben wij gekozen voor het tempo en de couplet-refrein volgorde van de uitvoering die  ‘Praise & Harmony’ heeft uitgebracht.

De officiele Opwekkings versie kunt u hier horen: https://www.youtube.com/watch?v=CbqVroEZe9I 

De ‘Praise & Harmony’ versie kunt u hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=UCnoACuhJhY

Uiteraard zingen wij wel gewoon de Nederlandse tekst en gaan we het begeleiden.Let u met name op het mooie stukje beurtzang wat in het lied zit? De timing is misschien wat lastig, maar als het goed wordt uitgevoerd, is het prachtig!