Zondagclub (4-12)

Voor onze kinderen wordt elke zondag tijdens de tweede dienst een aparte kinderdienst gehouden. Wij noemen deze dienst de zondagclub. Wij hebben de club verdeeld in de kleine club (basisschoolgroepen 1 t/m 4) en de grote club (basisschoolgroepen 5 t/m 8). Afwisselend is er de ene week grote en de andere week kleine club.

Tijdens de zondagclub wordt er onder deskundige leiding met de kinderen gezongen en gebeden. Ook wordt er volgens een afgesproken schema een bijbelverhaal verteld of een bijbels thema behandeld. Dit alles op een open en vertrouwelijke manier die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Daarna wordt er geknutseld, vaak naar aanleiding van het bijbelverhaal of behandeld thema, tot het einde van de tweede dienst.

Op feestdagen (Kerst, Pasen, Pinksteren) en in de zomervakantie wordt er een gecombineerde club gehouden met de kinderen van zowel de grote als de kleine club. Eén keer per jaar gaan we op een zaterdag met de hele club uit. Dat kan bijvoorbeeld naar het strand zijn of naar een speeltuin.

Voor het leiden van de club kunnen we gelukkig een beroep doen op mensen die ervaring hebben met het werken met kinderen en ook leiden we onze medewerkers zelf in de praktijk op. Wij vinden het werk met de kinderen erg belangrijk. Zij zijn immers de toekomst van onze gemeente.

Elke zondag tijdens de tweede dienst, afwisselend voor 4 – 8 jaar oud en 8 – 12 jaar oud. Plaats: kleine zaal op de begane grond.

Andere activiteiten voor kinderen:

  • Elke zondag aan het begin van de tweede dienst zingen we met de kinderen.
 

Comments are closed.

Google+